Wednesday, 12 August 2009

Warmaster Battle 09/04/09 "Squashed Longbowmen"

Ja, endnu en hyggelig aften hos Uffe hvor blodet igen flød i rigelige mængder!
Omstændighederne gjorde en tresidet "alle-mod-alle" nødvendig og denne gang var det Kaspers tropper der blev sandwichet af Uffe og Pers vandaler.
Per var som sædvanlig (men måske for sidste gang?) carthagensere, Uffe med de imponerende Teutonere mens Kasper i skikkelse af Kong Richard III ledte de engelske langbuer i kamp.
Kort fortalt var Uffe særdeles aggressiv og forcerede sin ene flanke (mod Kasper) og fravveg totalt den mod Per. Med Kaspers bevægelser for at forsvare sig mod dette var Per reelt sat uden for kampen (et par dårlige tures ordregivning hjalp ikke på sagen) indtil de sidste par ture.
Langbuerne kostede de teutonske fodtropper dyrt men den egentlige afgørende faktor var angrbet fra det bedste kavalri i spillet mod det engelske fodfolks stillinger - fodfolket led under riddernes hærgen men langsomt fik de udmattet de dyrere tropper og efter at have kastet tolv enheder ind mod de to hesteenheder fik Kasper dem kastet tilbage og resten af spillet var en kamp for hvem der fik fat på de hårdt medtagne enheder på hver side først og dermed knække modstanderen. Tilsidst fik Kasper dræbt nok til at knække Uffe.
Dog var Per nu med i kampen på den modsatte side, omend kun med en tredjedel af hæren (elefanterne, og kernefodfolket fra afrika så aldrig kamp eller var i nærheden af det). Disse fik dog hurtigt løbet en enhed kanoner over ende og derefter stod de med en enestående chace for at knække Kasper - som Per formøblede til fordel for en ekstra gang skydning. Dog bestemte terningekastet at der skulle spilles en ekstra tur og her angreb Pers warbands en enkelt enhed langbuer i ryggen og hvis de bare kunne dræbe den ville Per vinde uden tab og med to knækkede modstandere. Resultatet var dog ikke afrikanerne nådigt stemt og med lidt held og en masse pile formåede englænderne at få en uafgjort kamp hvorved Kasper undgik at knække og skulle stikkea f til grønland med to nederlag under bæltet. Desuden fik de i skydningen eftefølgende taget halvdelen af warbandet ud og påførte Per dermed hans eneste tab i spillet.
Et aggresivt satset spil af Uffe der var et godt forsøg og som i fire ture kunne bringe ham sejren men strålende forsvarsspil af Kasper (:-)) fik holdt de to hære fra at dræbe nok og med de utallige byger af langbuepile var sejren for Kasper at han ikke knækkede. Per står som sejrherren og løste en utaknemlig opgave så godt som muligt, men det var ikke meget aktion han fik del i, og den der var var en smule ufoløst.

Tab:
Per (Carthago): ½ warband: 15!!!

Kasper (English 100YW): 1 Currours 110, 1½ Shire Longbow 60,
2 Shire Bill 90, ½ Longbow 30: 350

Uffe (Teutonic): 1 Knights 145, 1 Crusader Knights 135, 1 L. Horse 70,
1 Spear 45, 1 Xbow 55: 450 & Broken

No comments:

Post a Comment

You might also find this interesting:

Related Posts with Thumbnails